středa 1. ledna 2020

Arthur´s Pass a Castle Hill

Poslední výlet s naším vanem jsme, aniž bychom to tušili samozřejmě, podnikli do Arthur´s Pass a Castle Hill. Castle Hill jsme měli v plánu od samého začátku, je to totiž krásná velká boulderová oblast. Vyrazili jsme tedy z Christchurch a po cestě si udělali zastávku v Darfield, kde jsme ochutnali vyhlášenou největší zmrzlinu za super peníz. Poté jsme projížděli Springfieldem, kde nechyběl obří Donut jako odkaz na Simpsony.

Slovy jeden kopeček 
Slavný Donut



A pak už přišel samotný Castle Hill, parkoviště přetékalo turisty a boulderisty a počasí bylo parádní. I když jsme neměli v plánu lízt, Martin se neudržel a pořád lezl na všecko, co šlo a na to co nešlo, to aspoň zkusil. Místo to bylo vskutku super, zalitovali jsme, že nemáme bouldermatku a natrénováno, protože si to prostě o to samo říkalo. Na druhou stranu nevíme, jak bychom vydrželi v tom horku lízt. Slunko bylo přímo nad námi a opékalo všecko, na co vidělo.

Příchod do Castle Hill







Testování místních boulderů aspoň zlehka















Poté jsme si ještě udělali zastávku u tunýlku alias jeskyně, která ale byla zatopená a tak jsme se tentokrát vzdali pokus jít si jí prozkoumat.



Místo toho jsme pokračovali dál až k vodopádu Devil´s Punchbowl. Což byla krátká procházka stále do kopce po schodech až k plošince s vyhlídkou na vodopád, kde nás příjemně osvěžovala vodní tříšť.






Přespali jsme u jezera Pearson, kde nebyl žádný signál a naše myšlenky se stočily opět k prodeji auta...

Žádné komentáře:

Okomentovat