úterý 7. ledna 2020

Mount Somers

Poslední z našich výletů na Jižním ostrově mířil na Mount Somers. Původně jsme měli v plánu zde i lézt, ale když už nám nevyšlo lezení, rozhodli jsme se na místo, alespoň projít.

Na parkovišti bylo patrné, že se zde dost krade, všude bylo na zemi sklo a také cedule, které upozorňovaly na to, že místo je častým cílem zlodějů. Jelikož byla chata obsazená a my vyráželi jen na jednodenní výlet, tak jsme toto tolik neřešili, ale nechávat zde van přes noc by bylo asi nepříjemné.

Celý trek vedl až na pár míst do kopce, takže jsme si celkem šlápli, ale to nevadilo, měli jsme radost, že to nemáme zadarmo a endorfiny v krvi byly pro nás odměnou. Potom co jsme se vydrápali na první kopec, se nám ukázala první vyhlídka.



První vyhlídka



Dále následoval sestup a cesta podél koryta řeky, několikrát jsme přecházeli řeku po kamenech, byl zde i pěkný most.




Poté jsme šli i chvíli kolem skal a malého vodopádu. Což bylo příjemně osvěžující v horku.


Sprška zadarmo po cestě




Na závěr nás nečekalo nic jiného než poctivý stoupák, na jehož konci jsme viděli krásné formace skal, které byly vytvořeny před 90 miliony lety sopečnou činností. Paráda!







Podívali jsme se do chaty, dali si sváču a vychutnali si pocit, že nás obklopuje příroda. Poté jsme se už vydali nazpátek k autu.

Pinnacles hut


Shodli jsme se, že místo je to krásné a na lezení populární (podle zápisů z knihy na chatě), ale ve spojení se skoro tříhodinovým výšlapem by to vyžadovalo vícero dnů, protože jít lézt se nám nechtělo a to jsme netáhli všechno lezecké vybavení na zádech. Třeba někdy v budoucnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat