úterý 19. listopadu 2019

Wanaka a Queenstown

Když jsme se přiblížili k okolí Wanaky, už od silnice jsme obdivovali krásu zdejší přírody. Byla vidět jezera a skály a spoty s foťáčky u silnice narůstaly. I my jsme se několikrát nechali nalákat na vyhlídku a k jedné z nich se dokonce vraceli. Naší první noc v této oblasti jsme strávili v placeném kempu u jezera Hawea za 15 dolarů na hlavu. Ikdyž to byl na naše poměry dražší počin, nelitovali jsme ani na chvilku, v ceně byla živá muzika, parkování s luxusním výhledem na jezero, teplé sprchy a taky sleva na konzumaci burgru a pivka, kterou jsme patřičně zneužili. Byl to totálně parádní den!

Cesta směrem k Wanace




Vyhlídka, na kterou jsme se vraceli

Točené pivko bodne

Hambáč



Do Queenstownu jsme poprvé přijeli kvůli mým lístkům na trek Routeburn a zatímco já chodila po treku, Martin opětovně navštívil Queenstown, kde už na mě tajně kul pikle se zasnoubením. Po treku Routeburn a plavbě po fjordu Milford Sound jsme se opět vrátili do Queenstownu. Tentokrát jsme zamířil do proslulé burgrárny Fergburger, kde jsme si dali 2 poctivé hambáče (Martin si dal All in - totální brutál a já klasiku Fergburger) a k tomu všemu jsme zase narazili na naše kamarády Chloé a Valeria. Setkání bylo skvělé a burgery výtečné. Podnik naplňuje sen každého restauratéra, na burgery se zde stojí fronta, která v pravé sezóně sahá až za roh. I my jsme si vystáli frontu na naší objednávku cca 10 minut a následně asi čtvrt hodinky čekali na naše burgery.

Výhledy cestou do Queenstownu





Fronta do Fergburgeru

Naše mňamózní burgery




Do Wanaky jsme si udělali výlet následující den, opět za našimi profláklými kamarády, kteří pracují na Extravaganz festivalu. Prakticky se přidali k cirkusu. Kulturního vyžití se nám ale nenaskýtá tolik, abychom si mohli vybírat. Proto jsme s radostí zamířili omrknout tenhle fest. Naší návštěvu jsme spojili také s fotookénkem, kdy jsme zašli na spot s nejznámějším stromem trčíčím z jezera ve Wanace, abychom si i my zvěčnili tento skvost. Místo bylo hodně větrné, ale krásné bylo, že už bylo vidět, že jaro tu začíná pučet. Kolem jezera kvetly krásné květiny a tak místo hrálo všemi barvami. A taky lidi přes silnici převáděli mámu kachnu s kačátkem, což bylo fakt hodně roztomilý!

Jedna skákací u jezera ve Wanace

Jaro začíná

Nejslavnější strom


Tak trochu jiná panenka

Už jsme u protinožců moc dlouho a gravitace si na nás vybírá svou daň

Jedna kávička u kolotočářů


Nakonec tohle bylo jediné, co jsme z okolí viděli. Může se vám to zdát jako málo, ale nám se to líbilo, tak jak jsme to prožili a jak to prostě bylo.

Žádné komentáře:

Okomentovat