pondělí 11. února 2019

Horolezecká oblast v rokli Mangorewa


Přístup ke skále je poněkud mokrý a kluzký, neboť se jde samotným řečištěm Mangorewy. Dle průvodce měl přístup ke skalám trvat cca 20minut, nám to ale přišlo jako věčnost. Nekomfortní ale zábavný přístup byl odměněn krásnou skálou tyčící se nad řekou. Byla sobota a pod skalami bylo poměrně narváno, protože zde byla místní horolezecká škola z Maunganui. Na druhou stranu nám pomohli se lehce zorientovat.






Vybrali jsme si cestu „The Chickenator“ (obtížnost 17, 20m) ve stínu pod stromy. Krásná linka vedla přímo přes několik nýtů až k praseti. Cestu tvořilo nespočet chytů – struktura skály je zde jako poněkud ostřejší ementál. Z cesty jsem měl velkou radost, vyloženě mi sedla.



Jako druhou cestu jsme vybrali „Breezeblock“ (obtížnost 17, 25m). Jak průvodce napovídal začátek cesty tvořilo několik boulderových kroků, které se mi nakonec podařilo s odsedy vymyslet. Tady byla klasa tvrdší. Za boulderem cesta pokračovala poněkud křehčím terénem až k nejtěžšímu místu celé cesty – hladké bříško s malou dírkou, nejistým a trochu vzdálenějším bočákem.




Obě cesty se nám moc líbily a do rokle se chceme určitě vrátit.

2 komentáře: