pondělí 11. února 2019

Rainbow mountain

Další náš výlet směřoval k jezeru pod duhovou horou. Od parkoviště jsme šli sotva asi 500m než jsme došli k odbočce vedoucí k výhledu na Crater Lake. Jezero již podle názvu je pozůstatek sopečné činnosti, které je všude v okolí požehnaně. Zdejší fauna je velmi specifická, díky sopečné aktivitě je zde totiž půda velmi kyselá. Jezero má nádhernou barvu a okolní skály zrovna tak. Jak jsme se později dozvěděli, červená barva je způsobená přítomností oxidů železa.









Od jezera byli dvě možnosti kam pokračovat, buď na vrchol hory a nebo do Kerosene Creek, což jak jsme se dočetli je velmi unikátní, ale v plánu bylo toto spojit s výletem do geotermálního parku Waiotopu. Vydali jsme se tedy vzhůru na vrchol, s sebou jen litr vody a na nohou sandále.

Výšlap byl v místním horku tradičně vyčerpávající, ale to není nic ve srovnání s borci, kteří to stejné šlapali nahoru na kolech. Z vrcholu totiž vede dolů 4,3km dlouhý downhill obtížnosti 4. Na vrcholu nás čekali parádní výhledy na neuvěřitelně kopcovitou krajinu a jezera.









Také nás na pozorovatelně přivítal místní jednoruký ranger. Jeho koníčkem, jak sám řekl, je focení si návštěvníků a následné sdílení těchto fotek na FB profilu této hory. I nás si zvěčnil. Jeho stanoviště bylo zároveň vybaveno lednicí  plnou vychlazené vody. Velmi rádi jsme jí v tomto horku přijali.

Žádné komentáře:

Okomentovat