středa 6. února 2019

Rapurapu Kauri Track

Jedno nedělní odpoledne jsme si naplánovali výlet na skvělé vodopády Wairere Falls. Vyrazili jsme po poledni, když jsme se blížili, nad námi se začalo zatahovat nebe a vypadalo to, že každou chvíli začne pršet. Začali jsme tedy vymýšlet, zda se neotočíme, když v tom jsme viděli u silnice hnědou ceduli upozorňující na blížící se zajímavost. Bylo to jasné znamení, že máme zastavit a vydat se na tento trek. Cedule hlásila, že trek je na cca hodinu a čtvrt.

Na začátku si každý návštěvník tohoto treku musí očistit boty a vydezinfikovat podrážky, aby tam nezanesl nějaké sajrajty.



Cesta nás vedla úžasným pralesem přes osm zábavných brodů. Vše bylo krásně zelené a pro nás nové rostliny nás zmátly - liány jsme si spletli s elektrickým vedením :D






První dva z brodů se dali relativně snadno přejít suchou nohou ale u třetího jsme potkali lidi co se vraceli a ti nám řekli, že naše snaha je zbytečná. Následující brody totiž dle jejich slov a dle toho, že stáli v botách ve vodě, nešly přejít bez namočení bot. Bral jsem to jako výzvu, nicméně hned další brod mě přesvědčil o pravdivosti jejich slov. Markét to vzdala hned po jejich radách, takže už si to vesele čvachtala kupředu.





Po překonání osmého brodu jsme se dostali na dřevěný můstek, který vedl nad kořeny přes 600 let starých Kauri stromů. V celém tomto pralese zůstali pouze tyto tři exempláře. Bohužel ani zde nechyběli vandalové, kteří měli potřebu si zarýt. Já osobně bych si do nich taky zaryl, kdybych je při tom přistihl.




Pak už nás čekala jen cesta zpět přes všech osm brodů :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat