neděle 10. února 2019

Kuirau Park Rotorua

Po shlédnutí vícero vodopádů jsme chtěli vidět taky něco u země a ideálně zadarmo :D. Takže když jsem našla, že v 80 km vzdálené Rotorue je možnost navštívit zdarma městský geotermální park, bylo jasno, kam zamíříme.

Po příjezdu na místo jsme zmerčili místní výprodej knih. Martin se hned pustil do pátrání po lezeckém průvodci na severní ostrov a já jsem objevovala, co který zajímavý obal obsahuje za čtivo. Knihy byly velmi levné, ale i přestože jsme zde strávili poměrně dlouhou dobu, do naší knihovny jsme nepřidali žádný zajímavý titul.



Geotermální park se rozkládal blízko. Jako první nás zaujala oplocená ohrádka, ze které vycházel dým, nicméně jsme po bližším průzkumu byli zklamáni. Nejenže tu už nic nebublalo, ale místo bylo navíc zasviněné plastovým odpadem.

Po chvíli chození od ohrádky k ohrádce jsme si všimli velkého dýmu vycházejícího zpoza stromu. Hned jsme zamířili tím směrem. Za stromy se rozkládalo velké smradlavé a čoudící jezero, ve kterém se vařila voda. Spokojeni z tohoto objevu jsme jezero celé obešli a na závěr dopřáli naším nohám koupel v menším bazénku.













Cestou zpět jsme se nechali nalákat hnědou cedulí upozorňující na Okere Falls, o kterých nám říkali naší kajakáři. Je to nejvyšší komerčně sjízdný vodopád a tak je tu poměrně slušný nával rafťáků a kajakářů. Nechali jsme se zlákat cedulí na "Recommended loop track", který ale k našemu zklamání vedl daleko od krásné divoké řeky. Takže jsme viděli zajímavou část až po odbočení z doporučovaného treku. Fanoušci divoké bílé vody si na řece přijdou určitě na svoje, protože teče jedna báseň.





Žádné komentáře:

Okomentovat